Ko radi domaće zadatke sa decom

Radoslava

ui/ux web master

Strogi učitelj koji predaje od 1995. Rada vam neće popustiti, tako da ćete morati da radite najbolje što ste radili u životu.
Rada je završila IT Akademiju i Visoku školu za turizam, departman na Ekonomskom fakultetu, Novi Sad.
Web i grafički dizajner. IT ekspert, predavač u Komp Kampu više softvera za game, web i grafički dizajn 12 godina.
Radila u vrtiću “Puž” Novi Sad, 8 godina, računarske radionice da decom uzrasta 5 i 6 godina.
Radila je u privatnoj školi računara 4 godine.
Od početka 2020. Rada radi ONLINE EDUKACIJU za uzraste od 7 do 77.
Dobila je nadimak Ticherka od jedne višegodišnje polaznice kurseva, koja je inače profesor engleskog jezika i vlasnik Škole engleskog jezika, koja je prva osnovana u Novom Sadu, davne 1990.

Radina uzečica:
Nije naučio samo onaj ko nije hteo!

Rada živi u Novom Sadu, radi isključivo online.

 

Teodor

STEM edukator

Teodor je tri godine STEM edukator u privatnoj školi matematike i fizike u Torontu (The Math Guru) za osnovce i srednjoškolce.
Završio osnovnu školu “Prva Vojvodjanka brigada” Novi Sad (5.0), Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj” Novi Sad , prirodno matematički bilingvalni smer (5.0) , diplomirao informatiku i matematiku, na Univerzitetu Ryerson u Torontu (prosek ocena 9.8),  gde je i radio kao Teaching Assistant Ryerson University (RU).
Radio je 10 godina i bio omiljeni predavač za softvere za game design u KompKampu.

Words to Live By:
Where there’s a will, there’s a way.

Tedi živi u Torontu, a radi online 5 godina.

join us

Dobrodošli u tim!

Edukator za...

Pellentesque ac consectetur massa. Sed iaculis laoreet nisl non tempor. Morbi interdum, dolor at dignissim convallis, ipsum ante mattis tellus, vel porttitor odio neque nec velit. Vestibulum sed eros volutpat, venenatis lacus a, posuere nibh. Aenean non feugiat leo. Cras non lacus et dui euismod bibendum. Quisque facilisis nulla nunc, at consectetur lectus feugiat sed.

Aenean aliquet nibh quis sollicitudin auctor. Fusce quis est posuere, sagittis elit vitae, cursus est. Phasellus vel porttitor nibh. Aliquam tempor, arcu vel imperdiet porttitor, nisi nisl rhoncus lacus, eu facilisis quam lectus vel arcu. Donec felis orci, sodales quis velit id, lacinia venenatis metus. Integer vel laoreet velit. Donec tellus purus, porttitor vitae faucibus eu, lobortis rutrum felis. Cras gravida quis massa gravida efficitur. Mauris laoreet vestibulum nibh eu luctus.

Za koga je ovo dobro?

Najvećem broju dece danas je potrebna pomoć da prvo razumeju, a onda lako urade domaći zadatak. Roditelji sa posla stižu kasno i umorni i treba svoje slobodno vreme da provedu u relaksirajućoj igri i priči sa decom, bez da pitaju prvo: a jesi li uradio/uradila domaći. Zamislite tako svoje vreme po dolasku sa posla. Jeste zamislili? E, lepo, onda nas pozovite i ne brinite, tu smo za vaše dete i vas.
Deci su potrebne radne navike i samopouzdanje. Za mesec-dva se uhoda i bićete nam zahvalni.

Uvek pitaj

Vežbom do savršenstva

Znamo za vaš užurbani raspored. Takođe znamo da jedini način na koji istinski razumete da učenje nekog školskog predmeta jeste vežbanje i samo vežbanje. Zbog toga smo postavili ovo online učičište-igralište koje je prepuno sati vežbi, pitanja i izazova. Ima čak i odeljak za igre.

Kako personalizovana nastava pomaže učenicima?

Prednosti individualnog podučavanja

Individualno podučavanje pomaže učenicima da se usredsrede na određeni zadatak ili predmet i omogućava im da iskuse drugačiju vrstu učenja kako bi potencijalno dostigli nove nivoe veština i samopouzdanja.
Naravno, sve zavisi od učenika i njegovih jedinstvenih sklononsti, sposobnosti i navika.

PREDNOSTI UČENJA 1 NA 1:

– Omogućava deci da se lobodno izraze

Škola može biti frustrirajuća. Predmet može biti teško razumljiv, nastavnicima možda neće biti dostupan u razredu, a zatim možda neće biti dobrodošao ni nakon predavanja ili tokom nekog vremena.
Dakle, individualno podučavanje deci daje izlaz i slobodu, rasterećuje ih, jer shvataju da imaju nekoga ko je potpuno posvećen pomaganju u učenju i odgovaranju na njihova pitanja.

– Nudi dublje, sveobuhvatnije učenje

Možda najtradicionalnija, najpoznatija korist od individualnog podučavanja?
U školii može biti toliko toga što treba naučiti, a s tradicionalnim temama koje nose toliko složenosti i dubine, nastavnicima će možda biti teško da provedu duži period pomažući deci da neku temu koja ih zanima isražuju dublje i šire.
Uz individualno podučavanje učenici mogu da se bave jednom temom koja ih posebno zanima ili oko koje im je potrebno više objašnjenja i informacija, kako bi razvili razumevanje ili zadovoljili svoja interesovanja.
Različite veštine i znanja na raspolaganju su onima koji su zainteresovani za uključivanje u nešto što se tradicionalno ne uči u školi.

ZAŠTO BAŠ 1 NA 1?

Škola je sjajna i mnogi učenici cvetaju u tradicionalnoj učionici, ali učenici mogu i mnogo toga izvući iz lekcija prilagođenih njihovim specifičnim potrebama. Ovaj personalizovani pristup učenju može pomoći učeniku da se usredsredi na posebno problematično područje ili mu može omogućiti da istraži nešto novo i drugačije.
Takođe, učenje se može prilagoditi i graditi oko onih stvari u kojima učenici već uživaju, koristiti nekonvencionalna pomagala i načini koji se ne koriste u školi, kao i vreme koje detetu odgovara.
Primećeno je da se, uz ovakve metode učenja, mladi ljudi više trude, ne zato što se plaše posledica neuspeha, već zato što se osećaju osnaženima i, takođe, smatraju sebe odgovornima za sopstveni uspeh.

– Individualno učenje podstiče pitanja

Postavljanje pitanja na času nije uvek najlakše za neke učenike, iz mnogo razloga: stid, skretanje pažnje na sebe i slično.
Uz individualno podučavanje, pitanja su poželjna i više nego dobrodošla, atmosfera je opuštenija, a učenik osim znanja na taj način stiče i neophodno samopouzdanje.

Kako se uspeh doživljava, samopouzdanje raste i raste. Učenici ne samo da mogu da se osećaju prijatnije uz ovakav način učenja, već mogu biti motivisani i podstaknuti da prihvataju mnogo veće izazove. A da ne pominjemo samopouzdanje koje se može popraviti kada se nađu u svojim učionicama.

I, na kraju, individualno učenje daje mladim ljudima osećaj odgovornosti: prema onom ko ih podučava i sa kojima grade individualnu, specifičnu vezu, prema trudu koji su svi uložili u učenje, a najviše prema sebi i sopstvenim postignućima.
_________
Prevod prilagodila Tamara Gočmanac